Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine planetfit.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Planetfit.si (v nadaljevanju »spletna trgovina« ali »Planetfit.si«) upravlja podjetje Apejron šport d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Podatki o podjetju

Apejron šport d.o.o.
Omersova ulica 44, 1000 Ljubljana

TRR: SI56070000002443520 (GB d.d., Kranj)

Matična številka: 3744248000
ID za DDV: SI74913760

Telefon: 040 840 017
E-mail: info@planetfit.si

Zadnja sprememba splošnih pogojev poslovanja: marec 2019

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba

Planetfit.si je spletna trgovina, na kateri se izvaja spletna prodaja Reebok / Les Mills kolekcije in športne opreme.  Artikli na Planetfit.si so pogosto ažurirani. V primeru, da niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.

Fotografije, slike ali posnetki objavljeni v okviru ponudbe, so v lasti podjetja Apejron šport d.o.o. ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

Način plačila

Spletna trgovina Planetfit.si omogoča kupcu varen, preprost in udoben nakup. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični. Omogočeni so naslednji načini plačila:

 • Plačilo s Paypalom na račun podjetja Apejron šport d.o.o.
 • Plačilo s plačilnimi karticami (Diners, Mastercard, Maestro)

Stroški pakiranja in dostave znašajo 2,90€. 

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav ali vprašanj smo vam vedno na voljo preko e-mail naslova: info@planetfit.si ali preko tel. 040 840 017.

Cene

Vse cene so navedene v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Promocijske kode

Občasno bralcem in bralkam e-novic ponudnik posreduje promocijske kode. Promocijske kode prinašajo bralcem e-novic različne ugodnosti, darila in popuste. Vsakršna promocijska koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence “promocijska koda” in potrdi s klikom na gumb “Potrdi”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Odstop od naročenega blaga

Potrošnik ima (po 43. členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@planetfit.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Blago se mora vrniti podjetju nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala brez krivde kupca. Nepoškodovana in nespremenjena mora biti tudi originalna embalaža izdelka. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Potrošnik vrne blago na naslov:

Apejron šport d.o.o.
Omersova ul.44,1000 Ljubljana

Podjetje kupnino vrne takoj po prejetju vrnjenega blaga. Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

V kolikor podjetje Apejron šport d.o.o. upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval podjetju Apejron šport d.o.o. , kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Apejron šport d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podjetje bo osebne podatke, ki jih je kupec pri registraciji ali nakupu posredoval uporabilo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Posredovani podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Komunikacija z uporabniki spletne trgovine Planetfit.si poteka preko spletne strani, elektronskih sporočil in družabnih omrežij na katerih je registriran profil podjetja Apejron šport d.o.o. , torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti.

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.planetfit.si ali pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih. Oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se lahko naroči na e-novice in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. E-novice zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijah ter drugih ugodnostih na Planetfit.si. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje e-novic.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina planetfit.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pripombe in pritožbe sprejemamo na:

Telefon: 040 840 017
E-mail: info@planetfit.si

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. APEJRON SPORT ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v treh delovnih dneh (72 urah). V primeru, da je naročilo oddano in potrjeno do 14. ure, bo blago odpremljeno še istega dne. Ta rok dostave velja izrecno za naročila izdelkov, ki so na zalogi. V primerih izjemnega povpraševanja in posledičnega izčrpanja zalog določenega izdelka, si ponudnik pridržuje pravico, da naročen izdelek dobavi v dveh do sedmih delovnih dneh.

Za dostavo naročenih artiklov po Sloveniji ima kupec na voljo: Pošta Slovenije. Dostavni partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila. Ker dostavni partner artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov (pisarna, podjetje, itd.).Če vas v času dostave ni na navedenem naslovu, bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika. Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca. Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na elektronsko pošto info@planetfit.si.

Želimo vam oblilo ugodnih in prijetnih nakupov!