#fitnespokoroni

PREŽIVETI JE ENO, PONOVNO ZAŽIVETI, NEKAJ POPOLNOMA DRUGEGA

Ni kaj, udarilo nas je na polno. Vse in na vseh področjih. In kaj sedaj? Fitnese smo morali zapreti in takoj smo občutili posledice, katere si na nek način kot fitnes skupnost lahko pripišemo tudi sami. V isti sekundi so se ustavili vsi prilivi. Veliko sem na vezi s poslovnimi Les Mills partnerji po svetu te dni. Vsi se ukvarjajo z enakimi problemi. Le ena zadeva zelo močno izstopa. Večini centrov po svetu zaprtje še ne predstavlja prekinitve finančnih tokov. Ja, še vedno imajo možnost da “računajo” in to je danes zlata vredno. Kako je to možno? Preprosto, letne članarine, pika. Pa da ne izgubljam preveč besed, ker sem prepričan, da se lahko tudi v Sloveniji nekaj naučimo iz tega, še posebej če občutimo posledice naše lastne neodločnosti na lastni koži, bo beseda okoli tega veliko tekla tekom projekta za katerega sem se odločil in vam ga želim v nadaljevanju tudi predstaviti.

Ljudje smo narejeni tako, da ko smo v kriznem obdobju, se večinoma instinktivno ukvarjamo s tem kako preživeti krizno obdobje. Vendar je že sedaj bolj ključnega pomena, kaj bo dan po tem?

 

 

Zavedati se moramo, da je škoda že bila storjena, le občutili je še nismo. Prava kriza bo nastopila potem, ko bomo virus umirili in se skušali vrniti v ustaljene tirnice življenja in poslovanja.

In ker smo ljudje socialna bitja, tudi krizna obdobja prebrodimo uspešneje kot skupnost in ne kot posamezniki. Če bomo sodelovali tekom mrtvega obdobja, nam bo lažje, če bomo sodelovali tudi po uradnem zaključku krize, se bomo kot fitnes skupnost hitreje ponovno postavili na noge.

Želim si deliti svoje znanje s področja menedžmenta fitnesov s celo Slovenijo, imamo veliko časa, izkoristimo ga pametno in začnimo že danes razmišljati o našem povratku.

Predstvljam vam projekt, s katerim želim izkazati družbeno odgovornost in narediti vse kar je v moji moči, da pomagam, da si fitnes centri v Sloveniji čim hitreje opomorejo in stabilizirajo poslovanje, ko bo za to prišel čas. Vabljeni k sodelovanju.

                                                      – Eduard Žalar

GIBANJE

#FITNESPOKORONI

Čeprav je obdobje korona virusa kritično, je obdobje po korona virusu za fitnes centre tisto, ki je še bolj kritično. Trenutno mirovanje, bo oslabilo vse fitnes centre v smislu ekonomske moči. Oslabljen fitnes center v obdobju po korona virusu bo trčil v izredno ekonomsko zahtevno obdobje, saj se bo potrebno soočiti s poletnim časom, ki ekonomsko gledano, ni prijatelj naše branže. Resnični problem ne tiči v trenutnem obdobju, ko so fitnesi zaprti, to obdobje moramo preživeti in ga tudi bomo. Problem se nahaja v obdobju po korona virusu, ko se bomo morali vidno oslabljeni podati na preizkus vzdržljivosti.

Iz navedenega izhaja, da je ključnega pomena kaj in kako bomo počeli sedaj, da bomo štartali v novo zgodbo v čim boljši formi, ki jo potrebujemo za uspešen zagon in stabilizacijo poslovanja fitnes centra.

V gibanju #FITNESPOKORONI, se bom osredotočil na dve ključni področji, na katerih je potrebno pričeti delati takoj, da bomo lahko čim bolj uspešno ponovno odprli fitnes centre. Časa imamo ogromno, vprašanje pa je, kaj lahko storimo “danes”, da nam bo lažje “jutri”?

Področji sta:

  1. Ohranjanje bližine s člani; Kako in na kašen način je priporočljivo članom zagotoviti alternativne oblike treningov in na kakšen način ohraniti skupnost.
  2. Planiranje aktivnosti za povratek; Če želimo preživeti izredne razmere in nato ponovno zaživeti, ko izredne razmere minejo, moramo takoj pričeti s pripravami na trenutek, ko bomo lahko pričeli z vnovičnim obratovanjem. Kako in na kakšen način pripraviti načrt in korake, ki bodo čim hitreje privabili v fitnes čim več ljudi, ko bomo lahko ponovno odprli vrata.

V gibanju #FITNESPOKORONI, vam bom skozi webinarje, zapise in videe podal odgovore, smernice, s katerimi boste lažje našli rešitve zgoraj opisanih izzivov, za katere menim, da so ključni za vsak fitnes center.

POŠLJITE VAŠA VPRAŠANJA OZ. PRIJAVO NA WEBINAR PREKO SPODNJEGA OBRAZCA.

Lahko me kontaktirate tudi neposredno na edo.zalar@lesmills.si

Webinar: FITNES V OBLAKU

DRUGAČEN POSLOVNI MODEL FITNESA #FITNESPOKORONI Krize niso nujno samo slabe. Zakaj?  Ker nas prisilijo v drugačno razmišljanje. Če želimo krizo preživeti, imamo sicer 2 opciji na izbiro, ena je ta, da počakamo da mine in ne naredimo nič. Če je kriza kratka, se hitro vrnemo v ustaljene tirnice življenja in posla. Kaj pa če je…

Read more