fbpx

Blog

Press

Vozili smo kolo brez zavor, dobesedno Pogovor z najhitrejšim slovenskim kolesarjem Fotr na olimpijskih Izkazovati pripadnost človeštvu na način, da

Preberi »

Se zeliš spoznati? Go hard!

O temu, kako smo ljudje narejeni, če želimo resnično spoznati samega sebe. Človek se namreč ne more poznati, če mu je preveč udobno in se lahko spozna in zraste le, če mu je neudobno, vsaj za nekaj časa.

Preberi »

Dirkam s kolesom brez zavor

Kolo za dirkališčno kolesarjenje služi samo enemu namenu, dirkanju po dirkališču. In to zelo hitro, tudi krepko preko 70 km/h. Kolo lahko sicer postavite tudi na cesto, a bo vožnja ekstremno neudobna, predvsem pa bo nelegalna in nevarna. Po drugi strani, pa se kolo na lesenem kolesarskem ovalu oz. velodromu, ki s svojimi velikanskimi nakloni omogoča vožnjo pri polni hitrosti brez zavor, počuti kot gepard na kofeinu.

Preberi »

Reševanje Fotra na olimpijskih

Vse se je pričelo in skoraj končalo z državnim prvenstvom v velodromskem kolesarjenju koncem februarja 2020. Takrat sem z ekipo kot čisti “marsovec” prvič stopil v svet dirkališčnega kolesarjenja. S kolesom sem se na velodromu znal voziti ravno toliko da nisem padel,a sem imel nekaj, kar sem vedno znal razvijati z dobrimi kondicijskimi treningi, ogromno moči. Bil sem torej na začetku. Naravnost je letelo, ko pa je bilo potrebno pokazati specifične kolesarske veščine, ki so potrebne za šprinte na ovalu, pa ni več tako letelo.

Preberi »

Kolesariti na maščobe, ali ogljikove hidrate?

Če želimo razmišljati o strateškem dietnem pristopu k vzdržljivostnim aktivnostim, oz. se vprašati kaj in kako je najbolj pametno jesti npr. za kolesarjenje, potem smo zelo hitro tudi pred vprašanjem kateri energijski vir je bolj primeren za tovrstne, vzdržljivostne potrebe. Maščobe ali ogljikovi hidrati?

Preberi »

info@planetfit.si