EDSPEDICIJA

Z ENIM VDIHOM IN KOLESOM NA TRIGLAV

Verjamem v bolj fit planet in moj poklic je navdihniti množice h gibanju z nepozabnimi doživetji. Spremljajte me na EDspediciji, v s fitnesom navdihnjeni zgodbi o 1 vdihu, kolesu in najvišji gori.

Le navdih lahko premakne človeka in ga ohranja v gibanju.

– Eduard Žalar

2019/05/23 11:15:00

VIDEO EPIZODE

#edspedicija, NAPOVEDNIK O zgodbi o enem vdihu, kolesu in najvišji gori.

#edspedicija, 1. del; NAVDIH O tem kaj je in kako je nastala zgodba o edspediciji.

#edspedicija, 2. del; PREDSTAVITEV O tem, kako me kot edspedicionista vidijo moji bližnji.

#edspedicija, 3. del; GLOBINA O potopu, morskem Triglavu in največjem mentalnem izzivu podviga.

#edspedicija, 4. del; HITROST O kolesu, 7000 kalorijah in največjem telesnem izzivu podviga.

#edspedicija, 5. del; VZTRAJNOST O vzponu, Triglavu in gori z največ nevarnimi strelami.

#edspedicija, 6. del; PESTROST O treningih, ki jih je potrebno kombinirati za podvig in zakaj.

#edspedicija, 7. del; MOČ O moči, brez katere nam živeti ni, še posebej ne pri edspediciji.

#edspedicija, 8. del; TEMELJ O tem, kako lahko pokuriš 10000 kCal, zaužiješ pa le 3000.

#edspedicija, 9. del; SPROŠČENOST O največjem izzivu in bolečini prostega potapljanja.

#edspedicija, 10. del; HIIT O treningu, ki da za 10 ur rezultatov v slabih 30 minutah.

#edspedicija, 11. del; KOLO O kolesu in treningu, ki lahko reši demotivirano glavo.

#edspedicija, 12. del; TRUP O pomembnosti moči trupa za kolesarjenje.

#edspedicija, 13. del; POTAPLJANJE O tem, kako sem bil ob zmožnost globinskega potapljanja.

#edspedicija, 14. del; NEVARNOSTI POTAPLJANJA O nevarnostih športa, ki ni adrenalinski.

#edspedicija, 15. del; HOJA V HRIBE O treningu za hojo v hribe, za domačo hišo.

#edspedicija, 16. del; TEKAŠKI ZID O izčrpanosti zaradi izpraznitve glikogenskih zalog.

#edspedicija, 17. del; DOBRODELNI MARATON O treningu, ki smo ga naredili dobrodelnega.

#edspedicija, 18. del; EKIPA O ekipi, ki skrbi da sem fit in mobilen in varen.

#edspedicija, 19. del; OPREMA O temu, zakaj je manj lahko več.

#edspedicija, 20. del; NAVDIH ZA MLADE O Valu in njegovem podvigu.

#edspedicija, 21. del; ČASOVNI PLAN O izvedbi in kako je splanirana.

#edspedicija, 22. del; PREOBRAT O vprašljivosti izvedbe EDspedicije.

EDSPEDICIJA 2019 Zgodba o enem vdihu, kolesu in najvišji gori.

Treniraj z menoj

Fit za #edspedicijo!

Pridružite se mi na treningih in spoznajte kaj vse je potrebno za uspešne priprave na #edspedicijo. Vsak dan od ponedeljka do petka, vabljeni na brezplačne treninge, ali le na pogovor in kavico v fitnes center Optimum.

O EDspediciji

EDspedicija je izziv telesa in duha, v katerem mora posameznik, v 24 urah, opraviti 3 različne športno-rekreativne podvige. Znotraj časovnice istega dne je potrebno opraviti potop na dah (apnea) na najglobljo točko slovenskega morja, prekolesariti razdaljo od slovenske obale do Julijskih Alp, ter opraviti vzpon na in sestop z najvišje slovenske gore.

EDspedicija se bo dogajala 23. in 24. maja 2019.

Do takrat pa me lahko tukaj ali na mojem FB profilu spremljaš v 12 tedenski video zgodbi o #edspediciji vsak ponedeljek in četrtek.

24h
časa
38m
globine
210km
kolesarjenja
2864m
višine triglava
12600
kcal energije

EDspedicija štarta v Piranu s potopom na dah na najglobljo točko slovenskega morja (imenovano tudi podvodni Triglav), ki znaša -38 metrov. Po opravljenem potopu sledi vožnja s kolesom na relaciji Piran, Koper, Črni Kal, Postojna, Ljubljana, Kranj, Bled, Pokljuka, ki bo s svojimi 210 km terjala tudi največji davek. 7900 kCal porabljenih za kolesarjenje in še dodatnih 4700 kCal porabljenih za nočni vzpon in sestop z najvišje slovenske gore, Triglav, višine 2864 m, tvori skupno 12600 kCal energijske porabe za celoten podvig. Tekom izziva se bo popilo tudi približno 12 l tekočine. Časovnica izvedbe je zastavljena tako, da se opravi nočni vzpon na Triglav, ki se zaključi s sončnim vzhodom. EDspedicija se zaključi, oz. cilj se doseže s sestopom nazaj na Pokljuko. Za izvedbo podviga je na razpolago 24 ur.

MOTIVACIJA

Ko pomislim na vse treninge, ki sem jih opravil v življenju, in ko v odsevu svojih misli razbiram še neotipljive izzive prihodnosti, se nemalokrat vprašam zakaj? Zakaj nepretrgani lovi na kilometre, zakaj tak fokus in predanost športom in aktivnostim, ki izmučijo in utrujajo? Zakaj se ženemo še globlje, višje, hitreje, močneje?

Čeprav nas je toliko različnih, kolikor nas živi na planetu, vsi ljudje pridemo na svet z enakim upanjem. Upanjem o uspehu. Upanje pa ne prinaša nič drugega kot obljubo izziva. Naj si bo to v športu ali življenju, če želimo biti uspešni, nam izziv ne uide.

Sem borec za fit planet, ki verjame da je bolj fit življenje boljše življenje, in zato je gibanje moja dolžnost. Ker upam na lepši jutri, ko bo svet bolj fit, moram sprejeti izziv ustvarjanja bolj fit planeta.

Želim premakniti Slovenijo, ji dati zagon za gibanje, ter ustvariti vztrajnost, ki ne bo prenehala. Toda kaj je tisto, kar človeka premakne, da se odloči, da je danes tisti dan, dan D, ko se bo začel gibati? Da je danes tisti dan, ko se bo zgodila sprememba. Je to poznavanje doprinosov aktivnega življenja? Je to grožnja, da se bo zgodilo nekaj slabega, hudega, če ne postane aktiven?  Največkrat to ni to.

Navdih pa lahko premakne človeka, enega, dva, celo množice. Le navdih lahko sproži masovno gibanje, le navdih lahko spremeni svet. Le navdih, tista čustvena vzburjenost, da nekaj enostavno moraš storiti, lahko premakne mirujoče ljudi v gibanje.

S svojo ekipo vam dajem s fitnesom navdihnjeno zgodbo.

Zgodbo o 1 vdihu, kolesu in najvišji gori.

O EDU

Vizija morja vadečih, vizija skupin aktivnih ljudi, usmerja Eda h krmarjenju aktivnosti, s katerimi želi navdihniti h gibanju in ohraniti v gibanju čim več ljudi.

Je človek, ki v posamezniku najde in vpreže v dejanja najboljše in verjame, da lahko prav vsak postane uspešen krmar svojega življenja ter zdravega in aktivnega telesa.

Poslanstvo iskanja navdiha za ljudi, da postanejo in ostanejo aktivni, opravlja že več kot 20 let, tekom katerih je dodobra zaznamoval tako slovensko kot mednarodno fitnes industrijo, ter na tisoče življenj znotraj in zunaj slovenskih meja.

Sicer ekonomist, specializiran za mednarodno poslovanje, je pričel svoje poslanstvo aktivnega človeka že pri treh letih, ko je osvojil prve smučarske zavoje, katerim je sledilo nemalo športnih disciplin, izmed katerih pa najbolj v ospredje stopi atletika in tek na kratke proge, ki je označevala tudi tisto bolj resno, tekmovalno obdobje.

Kot velik fitnes navdušenec je vedno sanjaril o nečem, kar bo združevalo poslovno plat s športno platjo in poskrbelo za boljše okolje in bolj zadovoljne ljudi. Svojo strast je našel v največjem globalnem skupinskem trening sistemu, Les Mills, za katerega je tudi zastopnik za Slovenijo.

Dela kot inštruktor, trener in strokovnjak s področja upravljanja fitnes centra. Na mednarodni fitnes sceni se je pojavljal kot večkratni DVD predstavnik najbolj popularnih skupinskih treningov, ki so zaokrožili svet. Njegovo strast in pripadnost do fitnesa sponzorira tudi svetovni gigant Reebok.

Ne nazadnje je tudi lastnik vrhunskega slovenskega fitnes centra Optimum v Grosuplju, ter lastnik blagovne znamke planetfit.si.

Sicer pa je tudi fant od fare in ga je vredno spoznati 🙂