fbpx

Fotr na olimpijskih

Projekt mogoče ali nemogoče

 • OLIMPIJSKE SANJE

  Priprave na olimpijske igre 2024 v Parizu.

 • Dirkališčno kolesarjenje

  Velodrom, hitrost, akcija.

 • Šprint 200m & Kilo

  Razvoj in oživitev panoge, ki jo pozna malo ljudi.

 • Projekt

  Citius, altius, fortius.

Edino profesionalno zasnovana ekipa, ekipa, ki verjame v projekt in je sposobna vanj tudi samostojno investirati, je sposobna konkretno premakniti razvoj in peljati razvoj panoge. Ostale oblike v Sloveniji, po izkušnjah sodeč niso učinkovite, za kar konec koncev že obstaja najmanj 1 trden dokaz v obliki 1 propadlega in razpadlega velodroma izpred več kot 20 let.

Pravijo, da je najtežje začeti. V našem primeru najbrž to ne bo popolnoma držalo, je pa začetek vsekakor bil težaven. Kajti, tako kot nazadnje pred 23 leti, se tudi sedaj nisem mogel obrniti na nikogar in je bilo vse potrebno postaviti iz nič. V Sloveniji iz očitnih razlogov ni niti kluba niti trenerjev za dirkališčno kolesarjenje. Tudi opreme, kolesa za velodrom so namreč popolnoma drugače zasnovana od tistih cestnih, v Sloveniji ni moč dobiti. Na razpolago je zgolj Novomeški velodrom, pa še za uporabo tega je potrebno nerealno veliko plačati. Potrebnega je bilo veliko investiranja časa v raziskavo znanosti treningov, opreme, dobavljivosti, odkrivanja pravil delovanja svetovne organizacije UCI na področju dirkališčnega kolesarjenja, potrebna je bila vzpostavitev kontakta in seznanitev kolesarske zveze Slovenije o našem projektu, itd..

Drugačno kolo, kot smo jih vajeni.

In če prav na začetku vse skupaj deluje brezupno, če ničesar ni, ob zavedanju, da si tokrat odvisen sam od sebe in da si lahko “privoščiš” izpolnitev otroške želje in jo nato še plemenito nadgradiš, se z vztrajnostjo stvari le premaknejo z mrtve točke.

Uspelo nam je vzpostaviti sodelovanje z avstralsko trenersko ekipo, ter jih navdušiti z našim projektom do te mere, da so me vzeli pod svoje okrilje. Glavno trenersko besedo pri projektu “Fotr na olimpijskih” ima tako avstralski tim, ki je bil v preteklosti odgovoren za mnoge olimpijske medalje avstralskih velodromskih kolesarjev kot sta npr. Shane Perkins in Kerrie Meares.

Shane Perkins

Ker je je strokovno ozadje moje ekipe ravno tako povezano s fitnesom in kondicijo, smo tako dobili zelo solidno bazo za tehnično kondicijski del projekta. V projektu se nam je pridružil tudi, po mojem mnenju, eden boljših kondicijskih trenerjev v Sloveniji, Damjan Čanžek, ki ga izziv razvoja kondicijskih treningov za pri nas še nepoznano panogo, ni pustil hladnega. Seveda je tukaj še del ekipe, s katerim že več let delujemo na različnih športno fitnes področjih. Menim, da smo se na izredno ambiciozen projekt dobro pripravili oz. najmanj kar je, da smo se ga lotili na pravi način. Sem namreč mnenja, da je edino profesionalno zasnovana ekipa, ekipa, ki verjame v projekt in je sposobna vanj tudi samostojno investirati, sposobna konkretno premakniti razvoj in peljati razvoj panoge. Ostale oblike v Sloveniji, po izkušnjah sodeč niso učinkovite, za kar konec koncev že obstaja najmanj 1 trden dokaz v obliki 1 propadlega in razpadlega velodroma izpred več kot 20 let.

In kako vem, da smo na pravi poti, oz. kako vem da je to edini pravi način? Tukaj sem izredno pragmatičen. Rezultat je vedno najbolj objektiven pokazatelj kaj deluje in kaj ne. Po dobrih 4 mesecih organizacijskih priprav, vzpostavljanja kontaktov in projektnega tima, nabavljanja opreme, smo v mesecu januarju tudi uradno pričeli s projektom in treningi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

info@planetfit.si