fbpx

Fotr na olimpijskih

Kakšen projekt je fotr na olimpijskih

 • OLIMPIJSKE SANJE

  Priprave na olimpijske igre 2024 v Parizu.

 • Dirkališčno kolesarjenje

  Velodrom, hitrost, akcija.

 • Šprint 200m & Kilo

  Razvoj in oživitev panoge, ki jo pozna malo ljudi.

 • Projekt

  Citius, altius, fortius.

“Fotr na olimpijskih, je 4 letni projekt, ki predstavlja zgodbo družinskega, 45 let starega “fotra”, ki ima 1,2 otroka in psa, in se je odločil da bo postal olimpijec. V dirkališčnem kolesarjenju…”

NARAVA PROJEKTA

Je hudomušen, drzen, ljudski in znanstveni. Tako smo idejo zapeljali v smeri, za katero verjamemo, da se bo tudi dotaknila množic. V projektu hudomušnega naziva, “Fotr na olimpijskih”, smo se odločili spisati 4 letno zgodbo o kolesu, fotru in olimpijskih sanjah. Vemo, da imajo ljudje radi olimpijce. Vemo pa tudi, da je postati olimpijec težko, v mnogo primerih nemogoče. Lahko si slab v svojem športu, ali preprosto prestar. Pa je res tako? Predvsem ta del, biti prestar, je tisti, ki je v nas zanetil iskro radovednosti in znanosti.

Fotr na olimpijskih, je 4 letni projekt, ki predstavlja zgodbo družinskega, 45 let starega “fotra”, ki ima 1,2 otroka in psa, in se je odločil da bo postal olimpijec. Kombinacija namena projekta in športa dirkališčnega kolesarjenja, se nam je zdela popolna. Imamo znanje s področja treningov in imamo možnost razvoja nove športne panoge v Sloveniji. Začutili smo da lahko okolici kar 2-krat damo in odločitev je bila sprejeta.

ŽELIMO IZZVATI DOGME

Prepričani smo, da današnja dogma vrhunskega športnika, ki ni starejši od 35 let, ni odraz telesnih omejitev, temveč zgolj odraz statistike. In to bi radi skozi projekt tudi dokazali. S projektom smo uradno štartali v mescu januraju letošnjega leta, pred tem pa je bilo potrebnih mnogo priprav, da smo lahko odrinili v novo pustolovščino.

POT JE TISTA, KI OBLIKUJE IZKUŠNJO

Projekt je dokaj “enostaven”, iti na olimpijske igre v Parizu 2024. In če me kdo vpraša če me ne skrbi, da pa morda ne uspe ali če ni to vseeno pretiran cilj, vedno mirno pojasnim da ne. Kajti medtem, ko je cilj res da oditi na olimpijske igre, se bistvo projekta skriva v poti do olimpijskih iger. Tekom 4 let se bo veliko dogajalo, veliko se bomo naučili, razvijali bomo panogo, veliko bomo naučili druge in veliko bomo dali javnosti. S tega vidika je to projekt, ki ob vztrajnosti ne more ne uspeti. Lahko se sicer zgodi, da se v ključnem momentu nebi mogel kvalificirati za igre, če bi bila konkurenca boljša, vendar pa je navkljub temu lahko storjenega že toliko dobrega, da tega nebi gledal kot neuspeh.

NAJ PONOVNO OŽIVI

S projektom želimo razviti panogo dirkališčnega kolesarjenja, navdušiti množice za šport a istočasno podariti javnosti motivacijo in navdih za odločitev postati aktiven. Projekt bo spisal zgodbo ki bo opisovala več ali manj težavno pot, vzpone, padce, emocije in življenje navadnega smrtnika, ki se je odločil poseči po vsaj na videz nemogočem. Podobno kot pri EDspediciji, smo tudi ta projekt zastavili na način, da se vse skupaj dokumentira v obliki videov, zapisov in objavlja preko medijev in socialnih omrežij.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

info@planetfit.si